Optimale pasvorm
Hoogwaardige materialen
Klantgericht

Blog

Welke dikte glas heb ik nodig?

Wanneer je van plan bent om een glazen tafel te nemen in huis, dan is het belangrijk om te weten welke dikte glas hiervoor nodig is. Er wordt bij een glazen tafel vrijwel altijd gebruikgemaakt van gehard glas. Gehard glas is namelijk 5 keer zo sterk als floatglas. Wanneer je tafelblad compleet van de onderkant ondersteund wordt, dan is het aan te raden om een tafelglas te nemen van een maximale dikte van 6mm. Wanneer het glas maar op een paar punten ondersteund wordt, dan is het beter om een glasdikte van minimaal 8mm te nemen. Als we spreken van tafelglas dat groter is dan 2m², dan is het beter om een glasdikte te nemen van minimaal 10mm. Nu je weet voor welke dikte van het glas je moet kiezen, kunnen we het hebben over alles wat er verder nog bij komt kijken.

Welke dikte glas heb ik nodig?

Glazen tafelblad voor alle soorten tafels

Nu je de dikte weet van het glazen tafelblad, kan je kijken naar de soort tafel waar je die bij kan gebruiken. Je moet daarvoor naar het onderstel kijken van de tafel. Als het onderstel van inox, hout, MDF of aluminium is, dan is dit een mooie optie om te combineren met een glazen tafelblad. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden voor je salontafel of een wandtafels, maar eigenlijk kan je het voor bijna alle tafels gebruiken. Ook worden er glazen tafels voor horecaruimtes gemaakt. Bij kantoorruimtes zijn tafels van glas ook steeds populairder geworden. Dit komt door de moderniteit van tafel en het licht wat goed door de ruimte gaat. Hierdoor lijkt de ruimte ook een stuk groter.

De volgende vormen kan een glazen tafel hebben:

  • Vierkant glazen tafelblad
  • Rechthoekig glazen tafelblad
  • Rond glazen tafelblad
  • Ovale glazen tafelblad

Glas op een houten tafel

Glas wordt ook vaak op een houten tafel gebruikt. De reden hiervoor is niet alleen dat het een mooi effect geeft op de ruimte waar die staat. Bijzettafels en hoektafels als voorbeeld die gemaakt zijn van hout zoals teak, beuk en eik, zijn gemaakt van zachte houtsoorten. Doordat het zachte soorten zijn, kan dit ervoor zorgen dat ze sneller gevoelig zijn voor vuil en krassen. Door middel van een glazen tafelblad kan je het hout beschermen om zo langer te genieten van je tafel. Als je de keuze maakt voor extra helder glas, dan kan je het gewenste hout nog erg goed zien. Je hebt mogelijkheid om het glas vlak op het houten tafelblad te plaatsen, maar het kan ook geplaatst worden met afstandshouders.

Soorten glas voor je glazen tafel

De mogelijkheden van soorten glas voor je glazen tafel zijn enorm. Je kan de voorkeur hebben voor een transparant of doorzichtig tafelblad, dan moet je het doen met een glazen paneel in gewoon helder glas. Bij dit soort glas heb je een typische groene kleur. Mocht je geen fan zijn van de groene kleur, dan kan je de keuze maken voor een tafelblad die extra helder is. Dit glas wordt ook wel diamantglas genoemd.

Ook kun je ervoor kiezen om kleur aan je glazen tafels toe te voegen. Dan heb je een hardglazen tafelblad in getint glas of een tafelblad in gekleurd glas nodig. Vaak wordt er de keuze gemaakt voor de kleur wit, grijs of zwart. Naast deze opties kan je ook nog het tafelblad lakken of kiezen voor een glazen tafelblad in mat glas of wit gezuurd glas. Je kunt zelfs kiezen voor een spiegelglas of hoogglans glas.

Keuze van je glazen tafelblad

Let bij je keuze dus vooral op de maat die je nodig hebt voor je tafel. Hierbij kijk je naar de dikte die geschikt is voor je tafel. Kijk hoe groot je tafel is en hoeveel steun het glazen tafelblad krijgt. Daarnaast moet je je keuzes baseren op de voorkeuren van het uiterlijk van de tafel. Het zou kunnen dat je je tafel wilt beschermen omdat je een houten tafel hebt, of door juist een mooi effect te creëren met een glazen tafel in je kamer. Bekijk nu alle mogelijkheden in onze webshop!

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.