Optimale pasvorm
Hoogwaardige materialen
Klantgericht

Blog

Voordelen van een glazen eettafel

Glas geeft een mooie strakke uitstraling aan je interieur. Het is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt voor een eettafel, maar dat zou misschien wel zo moeten zijn! Ze kunnen jouw interieur namelijk helemaal afmaken. Lees snel verder en kom erachter waarom glazen eettafels ideaal zijn in elke eetkamer.

Voordelen van een glazen eettafel

Glazen eettafels als decoratie

Glazen eettafels kunnen ontzettend mooi in je eetkamer staan. Vaak wordt meteen gedacht aan houten eettafels, terwijl een glazen tafel meteen opvalt. Het zal luxe en elegant ogen waar hij ook staat. Het doorzichtige oppervlak geeft de tafel een luchtige uitstraling, waardoor het lijkt alsof hij bijna zweeft in de ruimte. Terwijl de tafel alle aandacht trekt zorgt het er ook tegelijk voor dat je kamer groter lijkt.

Glazen eettafels lichten je kamer op

Het eerste wat je op zal vallen aan je nieuwe glazen tafel is de manier hoe het licht erdoorheen stroomt, je zult geen donkere schaduw onder je tafel vinden. Overdag zal de tafel je kamer nog meer verlichten en ruimer aan laten voelen. Licht weerkaatst op het oppervlak van de glazen tafel waardoor de kamer gevuld wordt met natuurlijk licht.

Zelfs in de avond kan een glazen eettafel je kamer helemaal omtoveren. Wanneer de lampen aangaan, vangt het glas dit op en verspreidt zo het warme licht over de gehele kamer. Het lijkt soms bijna of de tafel zelf licht geeft. Het zal een uitnodigende sfeer creëren die perfect is voor een gezellige avond.

Glazen tafels onderhoud

Een glazen tafeloppervlak is echt ideaal. Je kan het namelijk ontzettend makkelijk onderhouden. Wanneer de tafel niet helemaal schoon is, kan je dat gelijk zien. Dit in tegenstelling tot houten tafels waar soms kruimels en vlekken verdwijnen door de kleur van het oppervlak. Niet alleen zijn vlekken makkelijk te zien, maar ook makkelijk weg te vegen! Met een nat doekje met zeep verwijder je zo alle vlekken van het glazen oppervlak. Hoe mooi is het niet om een stralende tafel in de kamer te hebben staan!?

Veel soorten en stijlen

Je zou denken dat een glazen tafel snel eentonig wordt, ze hebben allemaal hetzelfde oppervlak dus uniek is het niet. Enerzijds is dat een logische gedachte is, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Eerst kan je kijken naar het oppervlak van de tafel. Wil je een rechthoekige tafel, of een ronde tafel? Ook kan je ervoor gaan om een ander soort glas te nemen om het nog unieker te maken. Een hele stijlvolle optie is een glazen tafelblad met een houten zijkant, of een tafelblad met zwart glas!

Nadat je een beetje een idee hebt wat voor soort tafelblad je mooi vindt, kan je ook nog goed kijken naar de soorten poten onder de tafel. Je hebt de normale tafels met vier poten die recht onder de tafel staan, maar je hebt ook modellen waar de poten zelfs een echt kunstwerk zijn. Je kan gaan voor stevige rustieke poten, of wat elegantere poten met een model. Er is echt voor iedereen wel wat te vinden.

Zijn er nadelen aan een glazen eettafel?

Helaas zal zo alles zijn voordelen en nadelen hebben. Glazen eettafels hebben eigenlijk maar een enkel nadeel en dat is dat je snel vingerafdrukken zal zien op het oppervlak van de tafel. Naast het feit dat je dit er heel makkelijk afpoetst is dit is natuurlijk ook makkelijk op te lossen door gebruik van bijvoorbeeld placemats.

Gelukkig houden de nadelen hier dan ook op. De vele voordelen van een glazen eettafel zullen ervoor zorgen dat jij een prachtige tafel hebt waar weinig tijd in gaat. Ze zijn mooi, praktisch en passen in elke eetkamer.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.