Optimale pasvorm
Hoogwaardige materialen
Klantgericht

Blog

Glas onderhouden

Hoe onderhoud je een glazen tafel?

Glazen tafels zijn een mooi meubilair in elke eetkamer of woonruimte. Het transparante oppervlak zorgt voor decoratie, maar valt ook niet te veel op en behoudt dus de rust in een ruimte. Om ervoor te zorgen dat je glazen tafel altijd zijn glans behoudt en vrij blijft van krassen en vlekken, is regelmatig onderhoud belangrijk. Lees snel verder en ontdek de geheimen om je glazen tafel te onderhouden.

Soorten glazen tafels

Er zijn vele soorten glazen eettafels beschikbaar, elk met hun eigen unieke ontwerpen en stijlen. Ook kun je kiezen voor een bijzettafel of een salontafel. Vaak wordt gehard glas gebruikt voor glazen tafels.

Gehard glas is behandeld met warmte of chemicaliën om het zo een stuk sterker te maken. Het is dus bestand tegen breken en zo ook duurzame keuzes voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas die aan elkaar vastzitten met een speciale kunststof tussenlaag. Dit maakt het glas ook sterker en veiliger, omdat het bij breuk niet in scherpe stukken valt.

Je ziet ook vaak getint glas en glas met facetranden. Als je iets extra’s wilt kan je beter voor deze opties kiezen. Het getinte glas voegt een subtiel kleurtje toe aan je woonruimte en kan helpen met bijvoorbeeld het schitteren van zonlicht. Facetranden zorgen voor wat meer speelsheid en voelen wat nieuwer aan dan de traditionele tafelranden.

Ook is de keuzen in poten en basissen van de tafels groot. Je kan gaan voor vier metalen poten of juist een groot houtblok in het midden. Je kan gaan voor een gouden speelse basis of een zwarte simpele. Er zijn ontzettend veel opties, het is dus belangrijk om te kijken wat past in jouw kamer

De 4 belangrijkste onderhoudstips voor glazen tafels

1. Gebruik van de juiste doek

Het gebruik van een zachte, pluisvrije doek is belangrijk om krassen en strepen op het glas te voorkomen. Kies voor microvezeldoeken of katoenen doeken, omdat deze materialen geen vezels achterlaten die het glas kunnen beschadigen. Gebruik geen papieren handdoeken. Papieren handdoeken zijn schurend en kunnen kleine krassen veroorzaken.

2. Vermijd schurende schoonmaakmiddelen

Het is belangrijk om geen schoonmaakmiddelen te gebruiken waar schurende deeltjes in zitten, zoals schuurmiddelen of schuursponsjes. Deze kunnen krassen veroorzaken op het glazen oppervlak en de helderheid verminderen. Kies in plaats daarvan voor milde reinigingsmiddelen die speciaal zijn gemaakt voor glas, zoals glasreinigers of een mengsel van water en azijn.

3. Behandeling van hardnekkige vlekken

Voor hardnekkige vlekken zoals vingerafdrukken of vetvlekken, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken zoals verdunde azijn. Breng het reinigingsmiddel aan op een zachte spons of doek en wrijf voorzichtig over de vlek totdat deze is verdwenen. Zorg ervoor dat je het reinigingsmiddel grondig afspoelt met schoon water en droog het oppervlak vervolgens met een schone doek.

4. Voorkomen van watervlekken

Om watervlekken te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de glazen tafel volledig droog is voordat je er weer spullen op plaatst. Gebruik een schone, droge doek om achtergebleven vocht op te nemen. Als je per ongeluk water op de tafel morst, veeg het dan onmiddellijk op met een droog doek om te voorkomen dat er watervlekken ontstaan.

Door deze eenvoudige onderhoudstips regelmatig te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je glazen tafel zijn prachtige uitstraling behoudt en vrij blijft van krassen, strepen en vlekken.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.