Optimale pasvorm
Hoogwaardige materialen
Klantgericht

Blog

Hoe maak je een glazen tafelblad schoon?

Hoe maak ik een glazen tafel schoon? Dat is een vraag die pas opkomt wanneer je zelf een glazen tafel in huis hebt. Hoewel het er mooi uitziet, vereist het wel de juiste zorg. Gelukkig is het schoonmaken van een glazen tafel, zodra je weet hoe het moet, helemaal niet moeilijk.

glazen tafel schoonmaken

Voorkomen is beter dan genezen

Gebruik onderzetters om je glazen tafel schoon te houden. Pas ook op met schurende en scherpe voorwerpen om je glazentafel krasvrij te houden. Gebruik dus ook geen reinigd schuurmiddel, zoals schuurspons. Maak de tafel altijd schoon met gekookt water of water zonder mineralen erin. Zorg ervoor dat je altijd je handen wast voordat je aan de tafel gaat zitten.

Schoonmaken van de glazen tafel met een schone microvezeldoek

Je glazen tafel schoonmaken wordt een fluitje van een cent met een schone microvezeldoek. Zorg ervoor dat het doek altijd schoon en droog is om strepen te voorkomen. Veeg rustig over het glazen tafelblad van de tafel met aandacht voor vlekken en vingerafdrukken. De microvezeldoek zal vuil en stof van de tafel wegvegen zonder krassen achter te laten. Een paar rustige bewegingen en je glazen tafel straalt weer als nieuw.

Glazen tafelblad schoonmaken met glasreiniger

Het glazen tafelblad schoonmaken met glasreiniger is een gemakkelijke en efficiënte manier om je tafel weer glanzend schoon te krijgen. Spuit de glasreiniger gelijkmatig over het oppervlak van het glazen tafelblad en gebruik een schone doek om de reiniger goed over het glas te verdelen. Kies wel voor een schoonmaakmiddel dat specifiek bedoeld is voor glas en geen bijtende of schurende bijwerkingen heeft. Begin nu zachte, cirkelvormige bewegingen te doen om vlekken en vingerafdrukken effectief te verwijderen. Houd er rekening mee dat alle hoeken en randen grondig behandeld worden en herhaal het proces als de tafel extra vuil is. Op deze manier laat de glasreiniger je glazen tafel sprankelend schoon achter, klaar om ervan te genieten!

Glazen eettafel schoonmaken met een citroen

Een glazen eettafel schoonmaken met een citroen is een natuurlijke en effectieve manier om een glazen tafel schoon te maken op een duurzame manier. Pak er een citroen bij, snijd deze in midden en meng het sap met lauwwarm water. De natuurlijke zuren in de citroen helpen bij het verwijderen van vlekken en geven de tafel een frisse geur. Gebruik een zachte doek of spons om het citroensap gelijkmatig over het glas te verdelen. Na het inwrijven, veeg je de tafel af met een schone, vochtige doek om de tafel sprankelend schoon achter te laten en geeft het een verfrissende geur aan de ruimte.

Kranten en panty’s voor een streeploze glazen tafel

Een slimme truc om je glazen salontafel streeploos schoon te maken, is door gebruik te maken van krantenpapier. Maak eerst het glazen oppervlak nat met een glasreiniger en pak vervolgens een pagina van een oude krant en wrijf deze in cirkelvormige bewegingen over het glas. De inkt van de krant in combinatie met het papier van de krant zorgt voor een streeploze glazen salontafel.

Onze andere slimme truc is om een oude panty te gebruiken. Het klinkt een beetje gek, maar het werkt geweldig! Net als bij de krant maak je eerst de tafel schoon met een glasreiniger en wrijf vervolgens de oude panty in cirkelvormige bewegingen over het glas. Zo gebruik je een oude panty om een glazen tafel schoon te maken.

Weg met de krassen

Nu dat de glazen tafel glanzend schoon is, kunnen die kleine krasjes opvallen. Kleine krassen in een glazen tafel zijn makkelijk te verwijderen met behulp van zilverpoetsmiddel. Breng het poetsmiddel aan op een zachte, schone doek en wrijf met cirkelvormige bewegingen over de krassen. Daarna de tafel opnieuw schoonwrijven met een andere schone, zachte doek. Zo zorg je ervoor dat de glazen tafel er weer als nieuw uitziet.

 

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.