Optimale pasvorm
Hoogwaardige materialen
Klantgericht

Blog

Glazen tafelblad krasvrij houden en beschermen

Een glazen tafelblad is natuurlijk een prachtige toevoeging voor je interieur, maar er zijn wel een paar aandachtspunten waar je op moet letten bij deze tafels. Glazen tafels beschadigen namelijk sneller dan gewone tafelbladen. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je jouw glazen tafel het best kunt beschermen en waar je op moet letten.

Glazen tafel met krassen

Glazen tafels van gehard glas

Bij Glazentafel.nl maken we altijd gebruik van gehard glas voor al onze tafelbladen. Gehard glas ondergaat een speciaal proces waarbij het wordt verwarmd tot 600 graden Celsius en meteen wordt afgekoeld. Dit zorgt ervoor dat het glas ongeveer vijf keer sterker is dan gewoon glas. Als gehard glas toch breekt, valt het uiteen in talloze kleine stukjes in plaats van grote scherven, wat de kans dat jij je bezeert verkleint. Je kunt dus met een gerust hart van onze tafelbladen genieten!

Schade door temperatuurverschillen

Naast het feit dat gehard glas veiliger is, biedt het nog een belangrijk voordeel: het kan grote temperatuurverschillen aan. In tegenstelling tot gewoon glas, dat tegen temperatuurverschillen van 40 graden bestand is, kan gehard glas temperatuurverschillen van wel ongeveer 200 graden aan. Je denkt nu misschien dat je geen temperatuurverschillen van 40 graden of meer op je tafel van glas zet, maar dat is niet helemaal waar.

Stel je voor dat je ‘s middags een vers kopje thee op je nieuwe glazen eettafel zet, de krant opent en plotseling een scheur ziet ontstaan. Dit komt doordat het kopje thee de glasplaat verwarmt, waardoor temperatuurverschillen ontstaan in het glas. Het gebied rondom het kopje thee wordt warmer, terwijl de rest van de glasplaat dezelfde temperatuur blijft. Het is dus goed dat gehard glas deze temperatuurverschillen kan weerstaan. In het geval dat je hete pannen op je glazen tafel gaat zetten is het dus wel noodzakelijk dat je daar een onderzetter voor gebruikt om te voorkomen dat een te heftig temperatuurverschil in jouw tafel ontstaat.

Voorkom overbelasting

De glazen tafelbladen van Glazentafel.nl zien er misschien kwetsbaar uit, maar ze kunnen goed tegen een stootje of een schok. Deze tafels zijn gemaakt van gehard glas en hebben daarom een relatief hoge draagkracht. Het is echter wel van belang om rekening te houden dat het gewicht goed verdeeld blijft over het gehele tafelblad en niet op één punt.

Als een zwaar voorwerp op één punt van de tafel wordt gezet, moet dat kleine stuk van de tafel het volledige gewicht van het voorwerp dragen. Een glazen tafelblad kan hier niet tegen en zal in dat geval ook breken. Houd er dus goed rekening mee dat je het gewicht altijd goed verspreid over het gehele tafelblad om breuk en schade te voorkomen.

Glazen tafels en huisdieren

Als je een glazen tafelblad van Glazentafel.nl in huis hebt gehaald en je huisdieren hebt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet op de tafel springen. Hun nagels kunnen er namelijk voor zorgen dat er snel veel kleine krasjes ontstaan op je tafelblad en dat is natuurlijk niet wat je wilt hebben. Als je huisdieren hebt is het ook zeker aan te raden om gebruik te maken van een beschermfolie om je tafelblad zo goed mogelijk te beschermen. Hieronder lees je meer over wat een beschermfolie precies is.

Gebruik beschermfolie

Glas is een prachtig materiaal, maar helaas ook behoorlijk kwetsbaar. Je moet er goed voor zorgen en het beschermen om kleine krasjes te voorkomen. Als je van plan bent om je glazen eettafel te versieren met een mooie vaas bloemen of wat kaarsen om ‘s avonds aan te steken, overweeg dan om een tafelloper neer te leggen. Dit ziet er niet alleen decoratief leuk uit, maar het beschermt tegelijkertijd ook je tafel.

Naast tafellopers kan je er ook voor kiezen om een handige, zelfklevende plastic film en dunne, doorzichtige PVC-tafelzeilen te gebruiken. Deze kun je op maat laten snijden en aan het glazen tafelblad bevestigen. Transparante films zijn zelfs nog dunner, met een dikte van ongeveer 100 micron. Ze zijn vrijwel onzichtbaar en bieden uitstekende bescherming tegen krassen op jouw tafelblad.

Vergeet ook niet om placemats en onderzetters te gebruiken, dit is noodzakelijk om je tafelblad in een goede staat te houden.

Onderhoud uw glazen tafel

Naast het beschermen van je glazen tafel, is het ook van belang om je glazen eettafel regelmatig te onderhouden, zodat deze zijn glans behoudt. Vermijd het gebruik van de schurende kant van een spons en gebruik liever een zachte doek, met een mengsel van water en huishoudalcohol. Voor een milieuvriendelijke aanpak kun je ook witte azijn gebruiken met een klein beetje citroen erbij. Houd er wel rekening mee dat je de tafel daarna niet aan direct zonlicht blootstelt voordat deze eerst volledig is opgedroogd om lelijke strepen te voorkomen.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.