Optimale pasvorm
Hoogwaardige materialen
Klantgericht

Blog

Glazen tafel repareren

Een glazen tafel is vaak een mooie toevoeging aan een huiskamer, maar soms zijn ongelukken moeilijk te voorkomen. Of het nu gaat om een kras in je bijzettafel, een kleine barst in je eettafel of een losse tafelpoot, elke reparatie vereist een zorgvuldige aanpak om het probleem op te lossen. De vraag is of de beschadiging te herstellen is en hoe gemakkelijk dit gedaan kan worden. Laten we verder kijken naar de veelvoorkomende problemen en ontdekken welke stappen je kan nemen om je tafel weer te herstellen.

Glazen tafeltje

Methode glazen tafel repareren

Als je glazen tafel aan een reparatie toe is, dan kan een polijstmachine een handig hulpmiddel zijn. Deze aanpak is geschikt voor niet al te grote krassen en vereist het gebruik van geschikte schijven met verschillende korrelgroottes. Stel dat er bijvoorbeeld een aanzienlijke kras op het glas is ontstaan door een vingernagel die bleef vasthaken. Deze moet dan worden hersteld. Met een polijstmachine wordt de kras vier keer behandeld met schrijven die variëren van grof naar zeer fijn, afgesloten met polijstmiddel. Het is essentieel om het glas tijdens dit proces regelmatig te koelen met water om barsten te voorkomen. Bovendien is het van belang bij het gebruik van de polijstmachine om tussen de rondes door schoon te maken, zodat het gehele proces soepel verloopt.

Een alternatieve methode die kan worden toegepast, is het lijmen van het glas. Dit komt van pas wanneer een glazen tafel is gebroken of als het glas los is geraakt van het oppervlak. Het lijmen van glas kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste aanpak kan het snel en effectief worden uitgevoerd. Belangrijk is dat de gebroken stukken nog in dezelfde staat verkeren als direct na het incident. De reparatie wordt uitgevoerd met behulp van professionele UV-lijm. Deze lijm hardt uit onder uv-straling, waardoor het extreem sterk wordt en bijna onzichtbaar is.

Voordelen van een glas reparatie

Het eerste en tevens belangrijkste voordeel is dat het glas niet volledig vervangen hoeft te worden. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen, aangezien je niet hoeft te investeren in een geheel nieuw glasoppervlak. Dit voordeel is van toepassing op beide reparatiemethodes. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de reparatie door een professional te laten uitvoeren, waardoor de rommel en het gedoe in huis worden geminimaliseerd. Zelfs bij gebogen of getint glas is reparatie een haalbare optie.

Bij het toepassen van de polijstmethode komt er een zeer hoge temperatuur vrij. Opmerkelijk is dat het glas door deze hoge temperatuur niet verzwakt, maar juist sterker wordt na reparatie. Het is echter essentieel om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet te hoog oploopt om te voorkomen dat het glas barst. Daarom wordt gekoeld water gebruikt tijdens het polijstproces.

Nadelen van een glas reparatie

Desondanks heeft het repareren van een glazen tafel enkele nadelen. De reparatie van het glas blijft vrijwel altijd zichtbaar, en het zal nooit dezelfde staat bereiken als toen het nieuw werd gekocht. Bij oppervlakkige krassen is de zichtbaarheid van de reparatie minder goed te zien dan bij diepere krassen. Helaas is het niet mogelijk om krassen die zich direct op de rand van een glazen tafel bevinden volledig te verwijderen. Dit wordt beïnvloed door de diameter van de polijstschijf.

Zelfs bij het lijmen van glas is perfectie niet gegarandeerd. Bij deze methode zal de reparatie nog steeds zichtbaar zijn. Als de lijm zorgvuldig is aangebracht, zal het resultaat niet erg opvallend zijn, maar hoogstwaarschijnlijk blijft er wel een streep zichtbaar. Als je toch op zoek bent naar een glasplaat die er weer volledig als nieuw uitziet, zul je bereid moeten zijn meer te investeren in een geheel nieuwe glasplaat. Zorg er dus voor dat je deze problemen voorkomt en je glazen tafel krasvrij houdt!

Glazen tafel repareren? De keuze is aan jou

Wanneer je glazen tafel schade heeft opgelopen, is het aan jou om te beslissen welke aanpak je kiest. De schade kan variëren van klein tot aanzienlijk groot. Bij grote schade is de kans dat dit volledig verdwijnt erg klein. Overweeg daarom of je ervoor kiest om meer kosten te maken voor een geheel nieuw glas, of dat je liever een kleine reparatie laat uitvoeren om kosten te besparen.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.