Optimale pasvorm
Hoogwaardige materialen
Klantgericht

Blog

Wat is een tempered glass tafel?

Tempered glass, ook wel in het Nederlands gehard glas genoemd, is een glassoort dat als het breekt, het in tal van onscherpe stukken valt. Dit zorgt ervoor dat de stukjes glas een stuk minder gevaarlijk zijn dan de scherven die je bij normaal glas hebt. Het gebruik van tempered glass is ideaal voor het maken van balkons, glazen kasten en binnen- en douchedeuren. Tempered glass is gebruikelijk voor meubels bij je in huis. Erg bekend zijn de glazen tafels die veel gemaakt worden met tempered glass. Maar waarom zou je nu tempered glass gebruiken?

Tempered glass tafel

Waarom een tempered glass tafel?

De keuze voor tempered glass is erg handig voor plekken waar de veiligheid erg belangrijk is. Tempered glass staat ook wel bekend als veiligheidsglas. Door de manier van productieproces bij het maken van dit glas, is het een extra hard glas dat niet snel te breken is. Als dit wel gebeurt zal het glas in heel veel stukjes vallen die niet veel schade kunnen aanrichten. Dit zorgt ervoor dat het risico van diepe wonden erg klein is als het glas breekt. Dit maakt duidelijk waarom tempered glass ook wel veiligheidsglas wordt genoemd.

Sterkte van tempered glass

Om de vraag “Waarom tempered glass?” te beantwoorden, kan je goed de vraag stellen: Hoe sterk is tempered glass? Dit maakt namelijk nog eens duidelijk waarom de keuze voor tempered glass erg goed is. Tempered glass is namelijk een erg sterke glassoort. Dit glas is vijf keer sterker dan normaal glas. Ook dit komt door het speciale proces van het maken van het glas. Daarbij is de weerstand tegen krassen en slijtage ook hoger dan normaal glas. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van servies, glazen en andere voorwerpen een stuk minder snel fout kan gaan.

Eenvoudig onderhoud bij tempered glass

Daarnaast is het tempered glass voor je glazen tafel erg gemakkelijk te onderhouden. Door middel van een vochtig doekje met een mild schoonmaakmiddel kan je al gemakkelijk het gehele oppervlak schoonmaken. Door dit te doen behoud je de schoonheid van de tafel en is een glazen tafel van tempered glass een erg gemakkelijke keuze.

Stijlvolle keuze bij een tempered glass tafel

Het hebben van een tempered glass tafel zorgt voor een stijlvolle uitstraling van je kamer. Door de transparantie van het glas laat het licht door en lijkt een kamer daarom ook wat ruimtelijker. Zo heb je een tafel die geschikt is voor zowel moderne als klassieke kamers. Daarnaast is het ook nog mogelijk om het glas in verschillende kleuren te hebben, waardoor je het gemakkelijk op je kamer kan aanpassen.

Voordelen van tempered glass

Tempered glass staat bekend om zijn grote weerstand tegen temperatuurverschillen. Zo is bij het zogenaamde floatglas zo dat het slechts 40 °C temperatuurverschil aan kan, terwijl dit bij tempered glass wel 200 °C is. De maximumtemperatuur dat het glas aankan gaat zelfs tot 300 °C. Dit zou bij een openhaard bijvoorbeeld wel goed van pas kunnen komen. Daarnaast is tempered glass zoals al gezegd erg sterk. Als voorbeeld kun je het vergelijken met floatglas. Bij een glasdikte van 8 mm kan floatglas 86 kg druk aan, dit is bij tempered glass wel 288 kg! Als laatste is tempered glass heel veilig. Mocht er een ongeluk gebeuren met het vallen op dit glas, dan zullen er geen ernstige verwondingen zijn. Het glas valt namelijk in allerlei stompe stukjes kapot.

Tempered glass voor je glazen tafel

Het hebben van tempered glass heeft dus een hoop voordelen. Tempered glass is goed te gebruiken voor in huis voor verschillende meubels maar is al helemaal ideaal voor je glazen tafel. Bij Glazentafel.nl heb je een ruime keuze aan verschillende glazen tafels in jouw woning. Zo kan je op zoek zijn naar een bijzettafel die ideaal past naast de bank of je kan de keuze maken voor een mooie glazen eettafel. Vind een glazen tafel waarvan de veiligheid en de uitstraling ideaal is voor jouw kamer!

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.