Optimale pasvorm
Hoogwaardige materialen
Klantgericht

Blog

Hoe bescherm je een glazen tafel?

Bent u op zoek naar een glazen tafel maar bent u bang dat de tafel al snel vies en veel krassen krijgt? Dan is daar een goede oplossing voor. Door middel van transparante tafelkleden en tafelfolies zorg je ervoor dat je glazen tafel prachtig blijft. Dit kan allemaal op goede afmetingen afgestemd worden en ervoor zorgen dat je een stijlvolle tafel in huis kan hebben zonder zorgen. Naast het gebruik van tafelfolie geven we ook nog andere suggesties voor het beschermen van je glazen tafel.

Hoe bescherm je een glazen tafel?

Wat is een tafelfolie?

Een tafelfolie is een dunne, transparante laag die je op je glazen tafel kan aanbrengen. Het zorgt voor een beschermingslaag voor je tafel en helpt schade en vuil tegen te gaan. Het is een ideale oplossing als je graag een glazen tafel wilt hebben maar niet schade wil oplopen. Bij het volgende kopje worden de grootste voordelen hiervan genoemd.

De voordelen van een tafelfolie

Er zijn een hoop voordelen bij een tafelfolie:

  • Het tafelfolie zorgt voor krasbestendigheid. Zo voorkom je krassen, deuken en andere schade aan je glazen tafel.
  • Naast dat heeft het tafelfolie een antislip onderkant voor een veilige grip op de tafel.
  • Door de transparantie van het tafelfolie is je glazen tafel nog steeds goed te zien.
  • Bescherming tegen vlekken helpt ook bij het gebruik van een tafelfolie. Je glazen tafel blijft zo lang mooi.
  • Als het folie een beetje vies is, is het makkelijk weer schoon te maken en kan je hem zo weer terugleggen op de tafel.

Vermijd scherpe en zware voorwerpen

Mocht u niet gebruikmaken van een tafelfolie, dan is het aan te raden niet gebruik te maken van scherpe voorwerpen bij uw tafel. Zo moet je voorkomen dat je met bestek bij deze tafel zit. Dit kan met een klein ongelukje al fout gaan. Ook het hebben van zware voorwerpen op je glazen tafel kan al snel zorgen voor breuken.

Gebruik van onderzetters en placemats

Wat ook al snel helpt voor het beschermen van je glazen tafel, is het gebruik maken van onderzetters en placemats. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld je service niet direct je glazen plaat raakt en er minder kans is op schade. Zo kan je daar in tegen wel gebruik maken van bestek door de bescherming die de onderzetters en placemats bieden.

Zorg voor uw glazen tafel

Onze tip is om gebruik te maken van een tafelfolie. Dit biedt de beste bescherming en zorgt ervoor dat u minder snel zorgen maakt over schade aan uw tafel. Maar voor welke keuze u ook gaat, het belangrijkste is dat er goed gezorgd wordt voor een glazen tafel. Het is een mooie keuze in een huiskamer, maar heeft natuurlijk wel wat aandacht nodig voor een lange en tevreden toekomst.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.