Optimale pasvorm
Hoogwaardige materialen
Klantgericht

Blog

Gehard glas

Gehard glas voor glazen tafels gebruiken

Het gebruik van gehard glas wordt er veel gebruikt bij het maken van glazen tafels. Dit glas is namelijk vijf keer zo sterk als het gebruik van enkel glas. Hierdoor is het geschikt voor plekken waar veiligheid erg belangrijk is. Voor de keuze van gehard glas zijn er een hoop opties. Het glas kan je kiezen in een RAL kleur of in een bepaald figuur. In deze blog lees je alles over de eigenschappen en mogelijkheden van gehard glas.

Wat is gehard glas?

Gehard glas staat bekend als veiligheidsglas. Door het productieproces van dit glas, met onder andere extreme verhitting en snelle afkoeling, is het een extra hard glas dat niet snel af te breken is. Mocht het toch een keertje breken, dan breekt het af in allerlei hele kleine stukjes, waardoor er geen gevaarlijke diepe wonden ontstaan. Daarnaast zijn deze stukken een stuk minder scherp dan gewoon glas. Het gebruik van dit glas zorgt dus voor een hoop meer veiligheid.

Naast dat gehard glas een stuk veiliger is dan normaal glas, is gehard glas ook nog eens 5 keer zo sterk met dezelfde dikte. Het is dus ideaal te gebruiken op plekken waar de mogelijkheid op een snel brekend glas groot is. Zoals bij een glazen douchewand en -deur en bij een glazen bijzettafel in de kamer.

Is gehard glas hittebestendig?

Zoals al gezegd is gehard glas is een soort glas die thermische bewerking heeft ondergaan. Het glas is daarmee in korte tijd verhit tot 600 graden Celsius en is daarna weer gecontroleerd afgekoeld. Door het proces hiervan heeft gehard glas zijn bijzondere eigenschappen gekregen. Het is 5 keer zo sterk als normaal glas, en breekt op een manier waardoor de kans op letsel erg klein is. Het glas is ook door dit proces ook erg hittebestendig. Gehard glas kan erg grote temperatuurverschillen aan, zonder dat het glas breekt. Daarnaast vraag je je misschien af of gehard glas isolerend is? Het antwoord daarop is ja. Het heeft een uitstekende isolerende eigenschap. Voor zowel thermische isolatie als geluidswering is het gebruik van gehard glas uitstekend.

Waarom gebruik maken van gehard glas?

Het gebruik van gehard glas is een erg goede optie, omdat het een erg veilige optie is. Hieronder geven we alle voordelen die gehard glas met zich meebrengt:

  • Als gehard glas breekt, valt het in heel veel onscherpe stukjes kapot, waardoor het een veel kleiner risico vormt.
  • Het is in iedere mogelijke ruimte te gebruiken waar de veiligheid gegarandeerd moet staan, denk hierbij aan plekken als de badkamer, keuken en wooninterieur.
  • Het geharde glas kan goed tegen schokken, waardoor het een stuk veiliger is dan enkel glas.
  • Het geharde glas is bestendig tegen een temperatuurverschil van 270 C°.

Gehard glas op je glazen tafel!

Als je op zoek bent naar een glazen tafel is het hebben van gehard glas ideaal. Zo zorg je ervoor dat je tafel een stuk steviger en veiliger is bij het gebruik ervan. Zo kan je voor een hele hoop verschillende tafels kiezen die van glas zijn, zoals een salontafeleettafel of tafelset. Bij glazentafel.nl heb je alle soorten glazen tafels die je maar wilt hebben. Neem snel een kijkje!

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.